5 wereldgodsdiensten

Tegenwoordig zoeken we zelf wel uit wat we geloven. We laten ons niet meer de wet voorschrijven door een kerk of enige andere organisatie en gaan reli-shoppen. Veel mensen geloven wel dat er meer is tussen hemel en aarde, maar weten niet wat. Sommigen laten het daarbij en worden iets-isten genoemd. Anderen zijn actiever op zoek en lezen spiritueel geïnspireerde bladen. Juist diegenen die op school weinig over verschillende godsdiensten hebben gehoord en degenen bij wie de lessen over de godsdiensten helemaal zijn weggezakt, hebben behoefte aan een goede inleiding op de wereld godsdiensten.

Wat geloven de mensen van de wereldgodsdiensten nu eigenlijk? Wie was hun stichter? Welke boeken zijn voor hen heilig? Wat voor een beeld hebben ze van het goddelijke en het bovenaardse? Wat betekent het voor het dagelijkse leven? Wat is het doel van ons leven volgens deze godsdienst? Op welke manier kunnen we het heil bereiken volgens deze godsdienst? Hoe is de godsdienst tot stand gekomen? Wat voor mensen waren de stichters van de godsdiensten? Welke stromingen kennen de verschillende godsdiensten?

De 5 wereldgodsdiensten die aan bod komen, zijn achtereenvolgens:

- Hindoeïsme,

- Boeddhisme,

- Jodendom,

- Christendom,

- Islam,

In het laatste deel worden enkele teksten uit de heilige boeken gelezen en met elkaar vergeleken. Wat is de bedoeling van deze heilige boeken? Welk beeld van God rijst er uit deze heilige boeken?

Is het misschien zo dat er toch meer overeenkomsten in de godsdiensten zitten dan verschillen? Sluit de ene godsdienst de andere godsdienst uit? Kunnen de godsdiensten iets leren van elkaar?

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten

Cursusmateriaal: bundel wereldgodsdiensten


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Kijk ook op het youtube-kanaal:

levensbeschouwing.net

Interesse?

Neem contact op